Deze e-mail van GVB online bekijken.
 
Amstelveenlijn actie
 
 
 
 
Maandag rijden tram 5 en 6 weer
 

Op dit moment werkt aannemer VITAL nog hard aan de Amstelveenlijn en rijdt vervangende bus 45 nog. Vanaf maandag 26 augustus stopt bus 45 en rijden tram 5 en 6 weer hun normale route naar Amstelveen. Check hier onze reisplanner voor de vertrektijden. 

 

Enorme klus

Aannemer Vital is in opdracht van Vervoerregio Amsterdam bezig met een gigantische operatie. De grootste blikvangers zijn de enorme afgravingen bij haltes Zonnestein en Kronenburg. Tram 5 rijdt daar straks in de zogenaamde ‘verdiepte ligging’. Dit is een stuk spoor (en wegdek) dat lager ligt dan de rest van de rijbaan. Uiteindelijk komt daar een ongelijkvloerse kruising: het doorgaande tram- en autoverkeer gaat dan in een aparte baan onder het afslaande verkeer door. Dit verhoogt de veiligheid en geeft een betere doorstroming. De kruising is na de zomer nog niet helemaal klaar, maar de tram kan wel alvast over het nieuwe spoor rijden.

 

Vernieuwde haltes

Ook de haltes Van Boshuizenstraat, Uilenstede, Onderuit, Oranjebaan en Stadshart zijn vernieuwd in de stijl van de toekomstige Amstelveenlijn. Dat betekent dat de hoge haltes voor lijn 51 zijn verwijderd. Zo zien we de eerste contouren van de Amstelveenlijn. Op een aantal plaatsen is dat nog niet zo:  

  • De haltes De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat zijn nog in de oude stijl, want deze worden in 2020 vervangen door de nieuwe halte aan de andere kant van de A.J. Ernststraat (deze kun je al zien liggen).
  • De halte Biesbosch blijft nog even de tijdelijke vervanger voor de haltes Zonnestein en Kronenburg.
  • De nieuwe lift op Oranjebaan is nog niet gereed op 26 augustus, naar verwachting wel half september. Tot die tijd zal bus 55 nog op Onderuit stoppen. 
  • Bij halte Uilenstede is de lift a.s. maandag ook nog niet gereed. Naar verwachting wordt deze  een week later in gebruik genomen. Tot die tijd rijdt er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking een rolstoelbus tussen de bushaltes Uilenstede en Biesbosch.
 
Check onze reisplanner
 
 
 
 
 
 
Afmelden         Website         Privacy Verklaring
 
 
 
 

Klantenservice telefoon 0900 - 80 11 (gebruikelijke belkosten)

via Twitter of online
Maandag t/m zaterdag van 8.00 - 19.00 uur.

 
Je ontvangt deze e-mail op het volgende adres: bpz@wocbuitenveldert.nl